Top 100 GK Question for class 2 With Answer । कक्षा 2 के बच्चों के लिए सामान्य ज्ञान

Hello friends, welcome to our site www.gyan-ganga.com today I Will Provide Top 100 Important general knowledge GK Question for class 2 With Answer , if you are a student of class 2 or any class or if your children study in class 2 or any class then all these Questions are very Important because  You all know that in this technological age, it is very important for children to have knowledge of questions of general knowledge, keeping this in mind, today we are providing 100 important GK Questions for Class 2 with answer in this article So Please read this Article completely and Improve Your Knowledge.

Read All Fruits Name in Hindi and English with pictures

100 GK Question for Class 2 With Answer

Top 100 GK Question For Class 2 With Answer ( कक्षा 2 के बच्चों के लिए सामान्य ज्ञान प्रश्नोत्तरी 2022 )

1. What is the colour of Apple ?
Answer :- Red

2. What is the Sum of 1 and 5 ?
Answer :- 6

3. What is the answer of 4×5 ?
Answer :- 20

4. What is the answer of 4-2 ?
Answer :- 2

5. What will be the remainder if 10 is divided with 3
Answer :- 1

6. What is the Answer of 4+5×2-1 = ( Use of BODMAS Rule )
Answer :- 13

7. The sum of two even numbers will always be ? Even or Odd
Answer :- Even

8. The sum of two odd numbers will always be ? Odd or Even
Answer :- Even

9. What is the smallest three digit number ?
Answer :- 100 (One Hundred )

10. What is the largest three digit number ?
Answer :- 999 ( Nine hundred ninety nine )

11. How many days in a ordinary year ?
Answer :- 365 days

12. How Many Days in a Leap Year ?
Answer :- 366 Days

13. How many days in a week ?
Answer :- 7 Days

14. How Many Weeks in a Year ?
Answer :- 52 Weeks

15. how many days are there in february in a normal year ?
Answer :- 28 Days

16. Which day Comes before Sunday ?
Answer :- Saturday

17. how many minutes are in an hour ?
Answer :- 60 minutes

18. How many Hours in a Day ?
Answer :- 24 Hours

gk Question for Class 2

19. Which is the name of colour festival of India ?
Answer :- Holi

20. Who is the smallest bone in human body ?
Answer :- Stapes

21. What is the name of our national sport ?
Answer :- Hockey

22. What is the unit of noise ?
Answer :- desibal

23. Electric bulb Invented by –
Answer :- Thomas Alva Edison

24. what is the function of our nose ?
Answer :- Smell

25. which is the Nearest star to earth ?
Answer :- Sun

100+ Vegetables Name in Hindi and English with Picture

26. in which direction does the sun rise ?
Answer :- East

27. Name of National Bird of India ?
Answer :- Peacock

28. Mahatma Gandhi birthday is celebrated on which day ?
Answer :- 2nd October

29. What is the Colour of the Sky ?
Answer :- Blue

30. How many Legs for a spider ?
Answer :- 8 Legs

31. Sachin Tendulkar is related to which sport?
Answer :- Cricket

32. Name of the highest mountain on earth ?
Answer :- Mount Everest

33. How many Fingers in Human Body ?
Answer :- 20 Fingers

34. How many letters are there in the English alphabet ?
Answer :- 26 letters

35. Which is the Largest Island in the World ?
Answer :- Greenland

36. How Many States in India ?
Answer :- 28 States

37. Which is the Largest Country in The World ?
Answet :- Russia

38. How Many Legs For Butterfly ?
Answer :- Six Legs

39. Where is Situated Famous Sun Temple of India ?
Answer :- Konark, Odisha

40. How Many Players in a Football Team ?
Answer :- 11 Playes  

41. Who Invented Television ?
Answer :- John L Baird

42. which is the 5th letter of the english Alphabet ?
Answer :- E

43. which is the Last letter of the english Alphabet ?
Answer :- Z

44. Name Of Any Five Flowers ?
Answer :- Lotus, Sunflower, Lily, Rose, Jasmine

45. What is the National Currency of India ?
Answer :- Rupee

46. What is the Capital City of India ?
Answer :- Delhi

47. Which is the smallest Bird in the World ?
Answer :- Bee Hummingbird

48. Which is the Largest hot desert in the World ?
Answer :- Sahara Desert 

49. What is the name of our galaxy ?
Answer :- Milky Way 

50. Which is the largest animal in the world ?
Answer :- Blue Whale

Most Important GK Question for Class 2

51. In which direction does the sun set ?
Answer :-   West

52. Which is the biggest source of water in a river, ocean, canal and tube well ?
Answer :- Ocean

53. What is the meaning of Red light in traffic control light ? Go or Stop
Answer :- Stop

54. What is a young eagle called ?
Answer :- Eaglet

55. What is also known as Bapu ?
Answer :- Mahatma Gandhi

56. Which is the largest animal on land ?
Answer :- African Elephant 🐘

57. Which animal is called the ship of the desert ?
Answer :- Camel 🐪

58. What is the Shape of a Cricket ball ?
Answer :- Round

59. Neeraj Chopra is related to which sport?
Ans :- javelin throw

60. every year in which day is celebrated on children’s day ?
Ans :- 14 November

61. How many months are there in a year ?
Answer :- 12 Months

62. How many vowels are there in the English alphabet ?
Answer :- 5 Vowels

63. Name Of 5 vowels in the English alphabet ?
Answer :- A , E , I , O , U

64. Which animal is called the king of the jungle ?
Answer :- Lion

65. How many wheels are in a bicycle ?
Answer :- 2 Wheels

66. If you get sick, Who will you go to for Treatment ?
Answer :- Doctor

67. In What Season do we Wear Sweaters ?
Answer :- in winter

68. What is cheese made from ?
Answer :- Milk

69. Which is the natural planet of our Solar System ?
Answer :- Moon

70. What is the color of cow’s milk that We Drink ?
Answer :- White

Top 10 Math GK Question for Class 2 With Answer

71. What is a figure with four Equal Sides Called ?
Answer :- Square

72. How many sides does an octagon have?
Answer :- 8 Sides

73. What do you call a Shape with 5 Sides ?
Answer :- Pentagon

74. How many Zeros are there in Ten Thousand ?
Answer :- 4 Zero

75. What is a round shape called ?
Answer :- Circle

76. In Number 379, What is the Place Value of 7 ?
Answer :- 70

77. In 535 Can be Written in Word as ?
Answer :- Five Hundred Thirty Five

78. Multiplication is Called ? Repeated Subtraction or Repeated addition ?
Answer :- Repeated Addition

79. 11.50 + 1.20 + 12.25 = ?
Answer :- 24.95

80. I am odd number. I have 5 on tens place . I am greater than 53 but less than 57. What number am I ?
Answer :- 55

Top 20 Science GK Question for Class 2 With Answer

1. Which gas do we breathe to stay alive ?
  • Hydrogen
  • Oxygen
  • Carbon dioxide
  • Nitrogen

Correct Answer : Option (2) Oxygen

2. What is the Physical Phase of Life Called ?
  • Protoplasm
  • Chloroplast
  • Cytoplasm
  • Orgenel

Correct Answer : Option (1) Protoplasm

3. How many muscles do we have in our body ?
  • 206
  • 300
  • 450
  • More than 600

Correct Answer : Option (4) More than 600

4. How many Kidneys do we have in Human body ?
  • One
  • Two
  • Three
  • Four

Correct Answer : Option (2) Two

5. What is the Coloured Part of The eye ?
  • Pupil
  • Iris
  • Ratina
  • All of the above

Correct Answer : Option (2) Iris

6. We Can See with the help of ?
  • Eyes
  • Ears
  • Nose
  • Mouth

Correct Answer : Option (1) Eyes

7. We Can Smell with the help of ?
  • Eyes
  • Ears
  • Nose
  • Brain

Correct Answer : Option (3) Nose

8. What do Animals need to Stay alive ?
  • Water
  • Air
  • Food
  • All of the above

Correct Answer : Option (4) All of the above

9. What do bones make when they fit together ?
  • Muscles
  • Lungs
  • Kidney
  • Skeleton

Correct Answer : Option (4) Skeleton

10. How many bones are there in a new born baby ?
  • 206
  • 300
  • 616
  • 565

Correct Answer : Option (2) 300

Note :- I hope you have liked this article ( GK Question for Class 2 With Answer ), we have provided 100 most important general knowledge GK Question for class 2 With Answer in this article, which includes questions and answers of all subjects, how did you like this article, give us your opinion in the comment. Thanks for Read this Article.

Also Read 
All fruits name in Hindi and English
Top 50 GK Question for Class 1 In Hindi
Top 60 GK Question for Class 2  
Top 50 GK Question With Answer for Clas 3
Top 50 GK Question for Class 4 With answer in Hindi
Top 150 GK Question for Class 5 With Answer in Hindi
Top 50 GK Question for Class 6 With Answer in Hindi
Top 50 GK Question for Class 7 With Answer in Hindi
Top 100 GK Question for Class 8 in Hindi
Top 100 GK Question for Class 9
Top 150 GK Questions for Class 10 to 12
All Fruits Name in Sanskrit

Leave a Comment

close
%d bloggers like this: